DE-NOVA - centar dentalne medicine

  • Hrvatski
  • Italiano
  • English

Estetska stomatologija

Grana stomatologije koja objedinjuje skoro pa sva područja stomatologije a glava funkcija joj je estetski aspekt, zove se estetska stomatologija.

Ispuni

Kod većeg oštećenja zubi, liječenje uključuje ispun (plombe) ili protetski nadomjestak koji moraju zadovoljavati današnje visoke estetske norme da bi u potpunosti bili kvalitetni. Veličina, boja i oblik moraju biti u skladu s prirodnim zubima kako se ne bi narušila cjelina.

Liječenje karijesa u prošlosti obično je podrazumijevalo korištenje amalgamnih ispuna (sivih plombi) kojima se zub zatvarao. Radi dokazane toksičnosti ovog materijala i radi njegove neprihvatljive estetike u zapadnim zemljama se on više i ne koristi. U današnje vrijeme sve se više u liječenju karijesa koriste kompozitni materijali (tzv. bijele plombe) koji imaju neospornu estetsku prednost.

Estetski zahvati

Osim ovakvih zahvata postoje i isključivo estetski kao što su izbjeljivanje zubi, uklanjanje pigmentacije, i korekcija zubnog mesa.

Izbjeljivanje zubi

Kava, crveno vino, duhan, lijekovi i ostali proizvodi ostavljaju tragove na našim zubima. Svaka promjena na zubima je vidljiva pri susretu s ljudima, a lijep bijeli osmjeh je nešto što bi svi htjeli imati.

Zubi se mogu izbijeliti na više načina. Pjeskarenje je najjednostavnija i najmanje štetna metoda izbjeljivanja, ali je ograničena. Ovim postupkom se uklanja površinske naslage sa cakline bez oštećenja. Zubi se još izbjeljuju Zoom lampom, udlagom i oksidirajućim spojevima koji oslobađaju kisikove ione.

Ljuskice i nakit

Ljuskice su idealno riješenje kada se treba smanjiti udaljenost između zubiju, sanirati tamnije zube, zube sa karijesom ili one bez sjaja. Za razliku od krunice, ljuska prikriva samo prednji dio zuba. Tijekom stavljanja ljuskica, gubitak prirodnog zuba je minimalan. Ako je razlog stavljanja ljuskica isključivo estetske prirode, tada se skida samo gornji sloj zuba odnosno caklina zuba. Ljuske su rađene od keramike i daju prirodne, lijepe i blještave zube.

Nazovite nas!

051-626-183
skype: dentanova.croazia

PACIJENTI O NAMA

"Posebna pohvala Dr. Mihec , uz njezin trud i strpljenje, vraćen mi je osmijeh kakav sam dugo priželjkivala..."
Mirjana